Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Cor de Chasse

Le Cor de Chasse

Waarom smulpapen naar de Ardennen trekken tijdens het wildseizoen? Tja, waar elders vind je restaurants die "De Jachthoorn" heten? In Le Cor de Chasse kan je bovendien blijven slapen, waarbij je geniet van een formule tegen een onklopbare prijs voor een tweepersoonskamer, ontbijt èn vijfgangenmenu in het restaurant dat met een Michelinster werd bekroond. Er zijn sterrenzaken in Vlaanderen waar je dat geld al kwijt bent voor het menu alleen. Ik heb het al vaak herhaald in deze rubriek: voor een gelijke kwaliteit ligt het prijsniveau in de Waalse restaurants beduidend lager dan in Vlaanderen, ook en vooral voor de wijnen.

Eigenaar en kok Mario Elias is eigenlijk een Vlaming: hij woonde in Oostende tot hij acht was en verhuisde dan met zijn ouders naar de Ardennen. Zeventig procent van zijn clientèle bestaat overigens uit Vlamingen. Elias werkte onder meer in Château d'Hassonville, waarna hij in 2001 Le Cor de Chasse overnam dat hij geleidelijk renoveerde, samen met zijn echtgenote Aurore die ervaring opdeed in het bekende Le Sanglier des Ardennes in Durbuy. Nadien verhuisde hij naar een nog mooiere plek, waar hij nu zit.

De hapjes konden bekoren: een kraakverse tartaar van gamba met pompelmoes, een combinatie van mousse van erwt, snippers ham en schuim van asperge, en een wat zoute couscous met grijze garnalen. Tartaar van rund met een schijfje ganzenlever, meringue van soja en granité van groene appel en komkommer zorgden voor prettig gevarieerde texturen en smaken. Een prachtige filet van goudbrasem (wat een heerlijke vis toch!), met perfect beetgare witte asperges en een crème van erwt en munt, was een gerecht om enthousiast van te worden. Langzaam gegaarde lamsfilet ging schuil onder een saus van aardappel met snippers volkorenbrood, daarbovenop kwam een kleurrijke mengeling van krokante groenten. Aan de overkant van de tafel werd sappig borstvlees van kip begeleid door crème van bloemkool met krokante stukjes bloemkool, lasagne van champignon en gerookt ei.

Een merkwaardige trend, ingezet in Parijse restaurants, wil dat de inspiratie voor een nagerecht gezocht wordt in een parfum. Een combinatie van ganache van chocolade met limoen, sorbet en espuma van mojito en marshmallow van bergamot moest het aromatische palet van L'Homme de Guerlain voorstellen. Het parfum kon mij gestolen worden, maar het nagerecht was een mooie compositie, begeleid door een bordje rijpe aardbeien.

De verhouding tussen prijs en kwaliteit is hier zonder twijfel uitstekend.


Gegevens
Le Cor de Chasse
rue des Combattants 16-18
6940 Wťris
086/21.14.98
www.lecordechasse.be