Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant August

August

Voor wijnliefhebber Kris Couvent begon het allemaal in 1993 met de aankoop van de historische wijnhandel Huis Vossen, opgericht in 1860 door August Vossen, en ondergebracht in een woning die vandaag een beschermd monument is. Tien jaar later kocht Couvent een wijndomein in Bordeaux, Château Pabus, intussen verkocht aan een Amerikaanse investeerder, maar nog altijd beheerd door hemzelf. Dit jaar was het de beurt aan een volgend project: een wijnbar-restaurant naast zijn wijnhandel. 

Goed idee van Couvent dat je er op elk moment van de dag terecht kan voor een glas wijn of bier, al of niet vergezeld van een kleine hap. Een twintigtal wijnen wordt per glas aangeboden, daarnaast is er een uitgebreide kaart met wijnen per fles waarop vooral grote wijnhandelshuizen vertegenwoordigd zijn, zoals Jaboulet in de Rhônevallei en Drouhin in Bourgogne.

Wat zou de chef Nico Corbesier daarbij serveren? Ooit was hij in het restaurant Les Eleveurs de souschef van Sofie Dumont toen ze nog kookte voor klanten in plaats van voor kijkers, en volgde hij haar op toen ze daar vertrok. 's Middags biedt hij een lunch aan in 2 gangen, 's avonds een menu in 3, 4 of 5 gangen, altijd tegen redelijke prijzen.

Bij het eerste voorgerecht zou Dumont fier geweest zijn op haar pupil: een heerlijke terrine van wild met een boeiende mix van knapperige rode ui, rode biet en rode kool. Vervolgens verrast de chef met een geslaagde vegetarische creatie: tagliatelle van in zoutkorst gegaarde knolselder, waarin verrassend een gepocheerd ei openspat. Fijnzinnig en creatief is ook het nagerecht waarin pastinaak gecombineerd wordt met groene druiven, lichtjes prikkelend doordat ze in cava geweekt werden, en sorbet van gember en quinoa.

 

 


Gegevens
August
Alfred Algoetstraat 2b
1750 Sint-Kwintens-Lennik
tel. 02/532.42.20
www.augustwijnbar.be