Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Schaeffer

Schaeffer

Langs de Rhône, tussen Vienne en Valence, bevindt zich een hotel-restaurant met een lange voorgeschiedenis. Het werd gebouwd in 1900 onder de naam Ravon, 25 jaar later neemt een Frans echtpaar uit de Elzas - Ernest en Mathilde Schaeffer - het over en verandert de naam.

In 1955 volgt hun dochter Yvette hen op, samen met haar echtgenoot. In 1981 komt hun kleindochter Joëlle Schaeffer aan het roer, samen met haar man Bernard Mathé die vandaag nog altijd de kok is. Beiden hebben een grote passie voor hun terroir, wat zich in de keuken uit in de keuze voor prima producten.

Ook de wijnkelder getuigt daarvan: 90% van de 8.000 wijnen komt uit de noordelijke Rhônevallei. Alle beste domeinen staan op de kaart: Cuilleron, Villard, Vernay, Chapoutier, Guigal, Chave, Jaboulet, Jamet, Gangloff, Bonnefond, Stephan, Ogier, Gerin, Gaillard, Voge, Faurie, Clape, Robert. Een schitterende wijn drink je hier al vanaf 60 €. Sommige toppers komen boven 100 € uit, maar kosten nog altijd minder dan wat je vandaag bij een invoerder moet betalen (zoals een Hermitage 1996 van Chave voor 180 €, of de beroemde "La Chapelle" van Jaboulet uit hetzelfde jaar voor 150 €).

Ondanks de wat ouderwetse eetzaal van het restaurant eet je hier goed. De keuken van Mathé is klassiek Frans, met gebruik van uitstekende streekproducten.

Het hotel is gerieflijk zonder meer, een typisch hotel voor doorreizende toeristen, waaronder vele Belgen. De dochter van Joëlle en Bernard, een binnenhuisarchitecte, is begonnen met de geleidelijke renovatie van de kamers: het is aanbevolen een van de vernieuwde kamers te vragen. De prijzen voor een tweepersoonskamer situeren zich tussen 75 en 120 € .

 

 

 


Gegevens
Schaeffer
route Nationale 86 (34 quai Jules-Roche)
Serrières (tussen Vienne en Valence)
+33 4 75 34 00 07
www.hotel-schaeffer.com