Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Martin Berasategui

Martin Berasategui

Martin Berasategui is een van de grote ambassadeurs van de culinaire vernieuwing in Baskenland, en in heel Spanje, geworden. Hij begon in het restaurant van zijn ouders, in het oude stadsgedeelte van San Sebastian. Negen jaar later zette hij de stap naar een eigen restaurant in het nabijgelegen Lasarte-Oria, waar hij met een keukenbrigade van dertig mensen de meest verwende papillen in vervoering brengt. De productkennis van Berasategui, zijn gevoel voor smaakcombinaties en zijn organisatie en timing zijn onovertroffen: dit is gastronomie op het hoogste niveau, tegelijk hypereigentijds, verrassend en vederlicht. Ik at er venkel - rauw, vloeibaar en in sorbet - geserveerd met "kaviaar van tomaat" en garnalen van Motril: een schitterend en verfijnd gerecht, met een uiterst precieze smaakdefinitie. Daarnaast ook octopus in een gelatineuze jus van zeespin, met een mousse van octopus en een luchtig schuim van rode paprika: het gerecht bevatte verrassend weinig ingrediënten, maar creëerde een zeldzaam intense smaakervaring.


Gegevens
Martin Berasategui
Loidi 4
Lasarte-Oria (8 km van San Sebastian)
+34 943 36 64 71
www.martinberasategui.com