Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Hostellerie Jérôme

Hostellerie Jérôme

Met de trend naar authentieke lokale producten is chef Bruno Cirino opnieuw heel actueel. Elke dag gaat hij zijn producten hoogst persoonlijk uitzoeken, onder meer op de markt van het nabijgelegen Ventimiglia (in Italië). Vervolgens laat hij ze in het bord zoveel mogelijk voor zich spreken. Grafisch design in de presentatie is aan hem niet besteed, en ook in de bereiding zoekt Cirino het niet ver.

Elk gerecht bevat twee, hoogstens drie ingrediënten. Kreeft, rauw gebakken, met mirabellen. Zeetong met verse hazelnoten. Duif met eekhoorntjesbrood in een reductie van Bandol. Millefeuille van bosaardbeien.

Maar alles is zo vers, zo precies, zo wars van elke pretentie, en vooral: zo lekker. Want Bruno Cirino kookt echt à la minute. Zijn echtgenote Marion, die de zaal voor haar rekening neemt, is niet alleen bijzonder sympathiek en efficiënt, maar ook een prima sommelière: haar wijnkaart is grandioos, met heel wat gerijpte wijnen.

Het koppel bracht dit restaurant (met enkele kamers) onder in een authentiek huisje in het historische Middeleeuwse hart van La Turbie, hoog in de bergen vlakbij Monaco en de grens met Italië. De eetzaal is eveneens historisch maar werd met behoud van de authenticiteit elegant gerestaureerd.


Gegevens
Hostellerie Jérôme
20 rue Comte de Cessole
La Turbie
tel. +33 4 92 41 51 51
www.hostelleriejerome.com