Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Chotto Matte

Chotto Matte

De fusion tussen de Japanse en Peruviaanse keuken is de nieuwe hype. Chotto Matte is daar een schitterend voorbeeld van. Het megarestaurant strekt zich uit over drie verdiepingen, er lopen 120 medewerkers rond. Er is een cocktaillounge, een "raw bar" en een restaurant met een open keuken en een Japanse Robatagrill. 's Avonds verandert Chotto Matte geleidelijk aan in een swingende club, terwijl er nog altijd van kleurrijke hapjes geproefd kan worden.

Chotto Matte (wat "een ogenblikje alstublieft" betekent) is een ambitieus initiatief van de Australische horeca-ondernemer Kurt Zdesar en zijn executive chef Jordan Sclare. De Japans-Peruviaanse keuken staat bekend als "Nikkei" en ontstond door het feit dat er veel Japanners in Peru wonen. Ze wordt gekenmerkt door veel verse vis, gecombineerd met enerzijds Peruviaanse ingrediënten als limoen, maïs, paarse aardappel, knoflook en koriander, en anderzijds Japanse ingrediënten als bonito, dashi, miso en zeewier.


Gegevens
Chotto Matte
11-13 Frith Street
Londen
tel. +44 1 20 7042 7171
www.chotto-matte.com