Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Bar Bulot

Bar Bulot

Garnaalkroketten, kalfshersentjes, steak tartaar, entrecôte met groene pepersaus, fazant "fine champagne", vol-au-vent, paling in 't groen, café glacé, dame blanche: met Bar Bulot heeft de Hertog Jan Group zich op gekende gerechten uit de Belgisch-Franse keuken gericht. Gekoppeld aan een voortreffelijke wijn- en drankenkaart.

Chef Koen Gussenhoeven is een van die zeldzame chefs die er een erezaak van maakt om dergelijke klassiekers tot in de perfectie uit te voeren en af te werken, vaak met een moderne twist. Elske Mostert is dan weer een van die zeldzame zaalmanagers die charme en vriendelijkheid aan efficiëntie weet te koppelen. De combinatie van beide leidt tot een zeldzaam perfecte restaurantervaring.

Neem nu de garnaalkroketten: die blazen de gemiddelde brasserieversie gewoon weg. Vooral de vederlichte, knisperende korst is meesterlijk: je voelt er De Mangeleers liefde voor Japan in, waar de knisperende korst tot kunst wordt verheven, zoals in tempura. Ook de goujonettes van inktvis, met een uitmuntende tartaarsaus, getuigen ervan. Lauwe Noordzeekrab, vermengd met ei, mayonaise en bieslook in een juist afgemeten dosis, en gepresenteerd in zijn schaal, is verrukkelijk.

Sommige klassiekers, zoals paling in 't groen, krijgen een moderne twist: de verse groene kruiden worden niet gemixt tot een homogene saus, maar blijven intact, zodat ze hun beet behouden en de smaaksensatie krachtiger is. In andere gerechten komen dan weer uitheemse invloeden aan bod, zoals wulken met een licht pikante sechuandressing. Of zeetong meunière die een golf van zuiderse aromaten en knapperige broodkorstjes over zich heen krijgt.

Deze kwaliteit wordt bovendien aangeboden tegen prijzen die je van een brasserie verwacht.


Er is ook een Bar Bulot in West-Vlaanderen, op de vroegere locatie van Hertog Jan in Zedelgem, volledig getransformeerd tot een nostalgische Franse brasserie.


Gegevens
Bar Bulot
Hotel Botanic Sanctuary - Lange Gasthuisstraat 41
2000 Antwerpen
tel. 03/369.25.96