Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Le Vieux Château

Le Vieux Château

Een chef met een masterdiploma sociologie: dat intrigeert. In de eerste plaats omdat dit een bredere cultuur doet vermoeden dan alleen de culinaire. Ten tweede omdat je dan verwacht dat hij buiten de kadertjes van de klassieke hotelschool durft te kleuren. Al werd hij dit jaar toch bekroond met een Michelinster, wat dan weer op een klassieke inslag wijst. Tijd om chef Tanguy De Turck beter te leren kennen. 

"Het Oude Kasteel" is veeleer een prachtig gelegen historisch landhuis en ziet er minder oud uit dan de naam doet vermoeden door een moderne strakke bijbouw in glas tegen de zijgevel. Algauw zal blijken dat ook de keuken de brug tussen klassiek en modern slaat.

De prijzen liggen pal in het midden van de markt. En je kan hier zowel een menu als à la carte eten.

Ik verheug mij op twee prachtige langoustines, een schaaldier dat in smaak, textuur en verfijning de kreeft moeiteloos overklast. Puur uit balorigheid wil ik daar een rode wijn bij. In overleg met de sommelier, die een schitterende wijnkaart heeft samengesteld, kies ik voor een pinot noir van het domein La Brune uit de koele Elginvallei in Zuid-Afrika. Door zijn fijne fruitigheid doet die het prima bij de zoetzure garnituur van rabarber en vanille, en de intense saus op basis van de langoustinekoppen.

Dan verschijnt een mooie moot tarbot met een originele taco van knolselder, kokkels en zeekraal, daartussenin wordt een jus van de kokkels met een olie van zeekraal gegoten.  

Ik laat mij nog verleiden door een nagerecht rond aardbei, zuring en yoghurt.

Aangenaam verrast was ik door de zorg en nauwkeurigheid waarmee deze chef te werk gaat, met trefzekere combinaties waarin ik nooit een overbodig ingrediënt heb aangetroffen.

 


Gegevens
Le Vieux Château
Rue Docteur Degavre 23
7880 Flobecq
tel. 0496/75.36.79
www.levieuxchateau.be