Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Restaurant Vrijmoed

Vrijmoed

Toen Michaël Vrijmoed zijn eigen restaurant opende, was hij misschien nog niet helemaal verlost van zijn voorgeschiedenis als rechterhand van Peter Goossens, en de hoge verwachtingen die daarmee gepaard gingen. Maar zijn ervaring en talent zorgden toch al van bij de start voor een culinaire ervaring die in mijn restaurantrubriek de topscore waard was.

Nadien is hij volledig tot ontplooiing gekomen en toont hij wat hij echt in zijn mars heeft. Met als resultaat voldragen creatieve gerechten die verrassen en verrukken door originele en gedurfde combinaties van ingrediënten, boeiende textuurvariaties, precisie in de uitvoering, en explosieve smaken.

Daarbij kan hij nergens betrapt worden op de imitatie van een of andere trendy stijl, integendeel. Met een mix van Belgisch-Franse smakelijkheid, Japanse verfijning en Scandinavische soberheid bouwt Michaël Vrijmoed aan iets wat alleen grote koks kunnen voorleggen: een eigen signatuur. En dat alles tegen prijzen die beduidend lager liggen dan wat je elders voor dezelfde creativiteit en kwaliteit betaalt.

Ook qua interieur en bediening liet Vrijmoed de trends aan zich voorbijgaan. Geen rock 'n' roll hier, geen kelners met baarden en tattoos, geen ongemakkelijke stoelen en ongedekte tafels. Het restaurant is gevestigd in een prachtig herenhuis, het interieur is vrij klassiek met een hedendaagse twist. Maar de sfeer is gezellig en levendig, de bediening informeel en toch elegant. Het voltallige personeel is attent en alert, en draagt bij tot een culinaire totaalervaring die je vandaag in menige creatieve bistro moet ontberen.

Vrijmoed heeft zich tussen de grote culinaire talenten van dit land gezet. Met twee Michelinsterren als oververdiend resultaat.


Credits foodfotografie: Heikki Verdurme


 

 


Gegevens
Vrijmoed
Vlaanderenstraat 22
9000 Gent
tel. 09/279.99.77
www.vrijmoed.be