Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Peppe's

Foodnews

Peppe's

De gecombineerde eetconcepten bewijzen hun nut dezer dagen. Zoals deze Italiaanse bistro met foodstore, takeaway en thuislevering van Peppe Giacomazza (43), kok van Siciliaanse afkomst. Hij begon in het bekende restaurant La Botte van zijn vader, maar besloot er recht tegenover dit nieuwe concept uit de grond te stampen.

Ter plekke eten is voor onbepaalde tijd niet mogelijk, dus bereid ik mij al voor op een rit naar Genk om een maaltijd af te halen. Tot ik op de website ontdek dat Peppe over vrijwel heel Vlaanderen aan huis levert: elke regio krijgt een dag toebedeeld. Het gevolg van de frequente aanwezigheid van de chef op Njam!, de culinaire zender van Studio 100. 

Er zijn pizza's, pasta's en vis- en vleesgerechten bestelbaar, maar ik kies voor het menu van de week in drie gangen, inclusief een fles rode wijn: het kost voor twee personen 59,50 euro, een prijs waarvoor je het haast niet zelf kan bereiden, werkuren in winkels en keuken meegerekend. 

Alles komt mooi op tijd toe, netjes verpakt, maar wel in plastic bakjes, waarvoor vandaag milieuvriendelijker alternatieven bestaan. Omdat er 9 euro wordt aangerekend voor een levering onder de 75 euro, besteedde ik dat liever aan wat extra voedsel: een antipasto misto (€ 16,50) en vier bruschetti (€ 5). Dat had ik beter niet gedaan. Mortadella, salami, kaas, gepekelde ajuin, champignons, olijven en raketsla liggen met al hun verschillende smaken nogal slordig door elkaar, en zijn van wisselende kwaliteit. Ook de bruschetti - op te warmen in de oven tot ze knapperig zijn - maken niet gelukkig, met banaal stokbrood, flauwe kaas en tomaat die in dit seizoen niet op z'n best is.

De carpaccio van bresaola* met crème van truffel brengt beterschap, wat nog maar eens bewijst dat er beter minder dan meer op je bord ligt, al was het maar omdat de smaken dan beter afgelijnd zijn.

Op naar de pasta: spiraalvormige fusilloni met salciccia (Italiaanse worstjes), kastanje en boschampignons, het geheel gedrenkt in een saus die nogal sterk naar bouillon van een blokje smaakt. De pasta arriveert met alle ingrediënten en saus er al doorheen geroerd, zodat zich een heikele kwestie aandient: hoe blijven de deegwaren al dente bij het opwarmen? Peppe zou de saus en ongekookte pasta apart kunnen leveren, maar dan riskeert hij klachten van klanten die vinden dat ze te veel zelf moeten doen. Het is niet makkelijk iedereen tevreden te stellen in de horeca. 

De tiramisu is aangenaam licht en luchtig, het lijkt of er slagroom doorheen de mascarpone is gedraaid, en verhoudingsgewijs bespeur ik weinig in koffie en Amaretto gedrenkte boudoirkoekjes. 

Concepten zoals Peppe's zullen we in de toekomst nog meer zien, corona of niet.

 

Peppe's, Bochtlaan 2, 3600 Genk, tel. 089/25.31.78, peppes.be, open van donderdag tot maandag van 8.30 u. tot 19 u. (vrijdag tot 22 u.), online takeaway en levering aan huis

 toegevoegd op 02.11.2020