Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Indonesische topchef op bezoek in ons land

Foodnews

Indonesische topchef op bezoek in ons land

De authentieke Indonesische keuken is in ons land moeilijk te vinden. Tijdens het kunstenfestival Europalia, dit jaar in het teken van Indonesië, krijgt u nu de kans om die toch te proeven.

Speciaal voor Europalia Indonesië is de Indonesische topchef William Wongso overgevlogen naar ons land. In het hotel Steigenberger Wiltcher's in Brussel stelt hij een Indonesisch menu voor.

Wongso is 70 jaar oud, begon met een eenvoudige eetstalletje langs de weg, en bezit nu drie gastronomische restaurants in zijn land. Hij is er ook bekend als tv-kok. Zijn reputatie is nu al legendarisch en daarom wordt hij vaak door de Indonesische regering en het ministerie van toerisme gevraagd om de Indonesische culinaire cultuur uit te dragen naar de rest van de wereld.

De authentieke Indonesische keuken is in ons land moeilijk te vinden, in tegenstelling tot in Nederland, waarvan Indonesië vroeger een kolonie was.

Het menu in Brussel bestaat uit vier gangen, waaronder het hoofgerecht met zeven verschillende bereidingen, de ene al wat pikanter dan de andere, en naar Indonesische traditie samen aan tafel gebracht. Vooraf komen een trio voorgerechten en een vissoep. Drie verschillende nagerechten sluiten het menu af.

Ons bekoorden vooral Cumi Pekalongan (intkvis in inkt en kokosmelk), Rendang Padang (gekarameliseerd rundsvlees met pikante curry van Sumatra) en Sate Udang Bumbu Jawa (saté van gemarineerde scampi met lichtzoete saus uit Java).

Het menu kost 45 euro, wat bijzonder redelijk is, en is verkrijgbaar tot 16 november.

 

Hotel Steigenberger Wiltcher's, Louizalaan 71, 1050 Brussel, tel. 02/542.42.42, www.steigenberger.com, elke dag opentoegevoegd op 03.11.2017