Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

De geheime restauranttips van foodie Luc Hoornaert nu in boekvorm

Foodnews

De geheime restauranttips van foodie Luc Hoornaert nu in boekvorm

Bij Lannoo is een boek verschenen dat elke rechtgeaarde foodie in zijn boekenkast moet hebben: "Must Eat", een eigenzinnige selectie van culinaire adressen van foodie en wijninvoerder Luc Hoornaert.
Luc Hoornaert fluistert de topchefs van dit land allerlei adresjes in die zich onderscheiden van de klassieke restaurants door hun authentieke karakter. Dat adressenlijstje deelt hij nu met het grote publiek. Het resulteert in een eigenzinnige selectie van soms bizarre, maar altijd bijzondere eetgelegenheden waar de specialiteit van het huis, de "must eat", centraal staat. Je maakt kennis met de chef en zijn of haar liefde voor het vak aan de hand van intieme portretten en de schitterende sfeerfoto's van Kris Vlegels.

Luc Hoornaert is al meer dan 25 jaar actief in de gastronomie en bezorgt zeldzame Japanse ingrediënten en eigenzinnige wijnen aan chefs in binnen- en buitenland. Hij is bijzonder nieuwsgierig en heeft maling aan de termen "toprestaurant" en "topgastronomie": voor hem moet eten vooral het hart en de ziel raken, en dat kan ook in kleine eethuizen waarvan de buitenkant je soms niet aanzet om er binnen te gaan. Maar Hoornaert doet dat wel, en op die manier komt hij tot verrassende ontdekkingen.

Het boek kan je bestellen via deze link: http://www.lannoo.be/must-eattoegevoegd op 11.11.2013