Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Michaël Vrijmoed maakt eigen jenever

Foodnews

Michaël Vrijmoed maakt eigen jenever

GESCHIEDENIS

Het stond zowaar in de sterren geschreven dat Vrijmoed-jenever terug zou heropleven na de start van restaurant Vrijmoed op 1 maart 2013 te Gent onder leiding van Michaël Vrijmoed. Welke relatie heeft eigenaar Michaël Vrijmoed met jenever? In het jaar 1850 kwam de familie Vrijmoed aan het hoofd te staan van de in 1776 ontstane jenever­stokerij te Schiedam die sindsdien decennia lang garant stond voor het distilleren van hoogwaardig kwalitatieve jenever. Vanzelfsprekend groeide Michaël dan ook op in een familiale sfeer waar jenever ten zeerste werd geapprecieerd. Nu, na bijna 40 jaar herleeft deze bijzondere familietraditie in al zijn glorie. Een traditie om trots op te zijn.

ONTSTAAN

Al geruime tijd speelde Michaël met de gedachte om samen met zijn sommelier Benjamin De Buck een moderne gin en unieke jenever te ontwikkelen. Het idee werd voorgelegd aan hun goede vrienden Hildegard en Bas Van Ostaden van The Bassets Craft Distillery in Ruiselede. Zij waren laaiend enthousiast en zijn er na vele gesprekken en tastings dan ook in geslaagd de recepturen van Michaël en Benjamin te vertalen in ambachtelijke stookkunsten. Beide dranken zijn ontstaan met respect voor de eeuwenoude ambacht en traditie van het stoken maar met een moderne eigenzinnige en eigenwijze twist. Dat was het doel van Michaël en Benjamin. Old school / New style!

VLAAMS

De Vrijmoed gin en jenever zijn gedistilleerd op Vlaamse bodem met zoveel mogelijk lokaal geteelde biologische grondstoffen. Sedert 2014 is restaurant Vrijmoed ambassadeur van de door de Europese Unie geografisch beschermde O’de flander.

SMAAK

De gin, met zorg drie keer gedistilleerd is vol van smaak en zacht van afdronk. Iets wat deze gin geeft wat hij verdient. Respect, en dat proef je. Vrijmoed jenever is iets heel bijzonder geworden. Viermaal op ambachtelijke wijze gestookt in een pot-still staat garant voor een ultieme zachtheid en een brede waaier van smaken en aroma’s. Vrijmoed jenever neemt je heel even mee naar vervlogen tijden. Naar de kaaien van de oude jenever­stad bij uitstek. Schiedam, waar schepen aanmeerden om met de grootste zorg de grondstoffen te leveren voor Vrijmoeds “beste borrel”. De heerlijke geur van kruiden en specerijen, het zwoele zachte aroma van de jeneverbes en de aangename warme toon van moutwijn verrijkte de lucht rondom de stokerij van de familie Vrijmoed. Dit alles en nog veel meer zit nu opgesloten in uw gedistingeerde fles Vrijmoed jenever, klaar om u even mee te nemen naar andere tijden.toegevoegd op 28.08.2017