Restaurants met de beste prijs/kwaliteit volgens culinair recensent Bruno Vanspauwen

Souschef van Peter Goossens gaat voor eigen restaurant

Foodnews

Souschef van Peter Goossens gaat voor eigen restaurant

Michaël Vrijmoed, 32 jaar, is al acht jaar de kok achter de schermen van Hof van Cleve, de souschef die de arbeidsintensieve en complexe keuken van Peter Goossens concreet vorm geeft.
Wat al een tijd in de lucht hing, is nu officieel: Vrijmoed zal Hof van Cleve verlaten om met een eigen restaurant te beginnen.

Daarvoor kiest hij zijn woonplaats Gent, waarmee deze stad alweer een nieuwe culinaire pleisterplek krijgt. Het restaurant zal gewoon "Vrijmoed" heten. Het komt in de plaats van het huidige restaurant L'Odieux dat ermee ophoudt, en zal in maart van volgend jaar de deuren openen. Michaël Vrijmoed zou niet mikken op een doorslagje van Hof van Cleve, maar eerder gaan voor "lekker koken tegen correcte prijzen".

Met de komst van Vrijmoed krijgt het imago van Gent als meest vernieuwende culinaire stad een nieuwe boost. De laatste jaren werd Gent immers het speelterrein van de "Flemish Foodies", de jonge koks die gastronomie combineren met een hoog rock 'n' roll-gehalte: Jason Blanckaert met "J.e.F.", Olly De Ceulenaere met "Volta" en Kobe Desramaults met "De Vitrine".

Vrijmoed studeerde aan de hotelschool Ter Duinen en liep daarna stage in Monaco en Groot-Brittannië. Peter Goossens ontdekte hem als groot culinair talent en wierf hem in 2004 meteen aan als souschef.toegevoegd op 06.11.2012